Links
Home
Cursussen
Workshops
Contact
Workshops

Tijdens de zomerstop in juli en augustus, of in overleg, worden bij voldoende deelname diverse workshops georganiseerd, zoals:

Stoffenkennis
In twee lessen van 2 uur wordt een basiskennis van stoffen en hun eigenschappen aangereikt. Bij deze workshop hoort een cursusmap.

Als je je verder wilt verdiepen in stoffenkennis bestaat de mogelijkheid om een certificaat Textielwarenkennis te behalen bij het LPM. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het stoffenkennisboek
"Alledaags Textiel" van het LPM.

Modelleren
Hierbij leer je om op een bestaand (basis)patroon gewenste aanpassingen in het model te doen en/of door aanpassingen tot een eigen ontwerp te komen. Enige kennis van patronen is noodzakelijk. Aangeboden worden:
-Een workshop bestaande uit 4 lessen van 2,5 uur rok en broek.
In deze workshop leer je zelf een basispatroon van een rok tekenen.
-Een workshop bestaande uit 4 lessen van 2,5 uur jurk en blouse.

Tas maken
In 3 lessen van 2 ½ uur maak je een tas. Er wordt uitgegaan van één model tas, met voering en bodem, die wel in een afmeting naar eigen keus gemaakt kan worden (bijvoorbeeld 32 breed x 36 lang of 45 breed x 35 lang, exclusief bodem). De tas wordt helemaal van stof gemaakt, inclusief hengels. In verband met de stevigheid gebruiken we bekledingsstof, maar ook een stevige denim (of stof van oude spijkerbroeken) kan gebruikt worden.

Hoeden/petten
De workshop bestaat uit 3 lessen van 2,5 uur. Het hoedje of de pet wordt van stof gemaakt. We gaan uit van een basismodel voor een hoed met rand waarbij de bol bestaat uit een opstaande rand met een platje, desgewenst omkeerbaar, of voor een hoedje of pet van een bol bestaande uit zes driehoeken. Het hoedje of de pet kan gemaakt worden voor zowel een volwassene als voor een kind.

Patchwork
De workshop bestaat uit 3 lessen van 2,5 uur. Door middel van het aan elkaar zetten van (rest)lapjes kunnen diverse werkstukken gemaakt worden, zoals een speldenkussen, kussenhoes, buitenkant van een tas, of wat je verder als toepassing kan bedenken. Tijdens deze workshop kan ook aandacht worden besteed aan het klassieke motief “log cabin” met diverse toepassingsmogelijkheden.

Voor informatie:
atelier@emma-and-rose.com

Atelier Emma & Rose